POLITIETS HVERDAG

TURNUS

26/01/2020
"Mange netter har blitt tilbrakt på jobb. Det er godt å treffe puta etter endt nattevakt. I politiet kan man jobbe ved alle døgnets tider."
"Det er enkelte julaftener jeg husker bedre enn andre. Da jeg var 12 år fikk jeg Playstation 2. Da jeg var 25 år kjørte jeg utrykning til et mulig overdosedødsfall."

AKUTTFASEN

08/12/2019
"En bil har frontkollidert med en annen. Det har utviklet seg brann i motorrommet. Begge førerne sitter fastklemt! Liv står på spill, hva gjør du?"

TRYGGHET

17/11/2019
"Tryggheten er grunnlaget for friheten. Det er når folk føler seg trygge at de kan leve et spennende liv etter egen mal. Derfor er det tryggheten vi må kjempe for." - Thorbjørn Jagland

ETTERFORSKER

30/10/2019

Store deler av politiets hverdag innebærer etterforskning av straffesaker. Det er et uendelig spekter av ulike saker, og som etterforsker jobber du primært med disse sakene. Den operative ordenspatruljen har i hovedsak den innledende etterforskningen på stedet, ofte kalt initialfasen som danner grunnlaget for videre etterforskning i saken. En sak...

Tungvesten og hjelmen er på. Visiret er nede og våpenet er rettet mot målet. Instruktøren følger nøye med når politimannen beveger seg hurtig og treffsikkert langs skytebanen. Det er fokus på hurtighet, våpenbehandling og treffsikkerhet.

RUTINER

03/09/2019
"Suksess handler like mye om forberedelser såvel som gjennomføring!"
Mandag 26.08.19 kl. 22:30 begynner andre sesong av politiserien "Blålys."
"Det er mange sterke inntrykk man får ved å jobbe i politiet. Få yrkesgrupper utsettes for like mye stress og belastende arbeidsoppgaver!"

RUSS

29/04/2019
"Russetiden er i utgangspunktet en flott tid hvor fullført utdanning skal feires, men hvor grenser ofte overskrides og testes!"