PODCAST

Du lytter nå til den råeste podcasten om politiet. Her får du svar på hvordan man blir politi, og hvordan hverdagen som politi er. Du finner podcasten både på Spotify og Apple podcaster. 

40 000 lyttere!

I 2001 ble Benjamin Hermansen knivdrept på Holmlia i Oslo på bakgrunn av sin hudfarge. Tre personer fra et nynazistisk miljø ble pågrepet og dømt for drapet. Dette er hatkriminalitet på sitt verste, men hvor går grensene mellom ytringsfrihet og hatkriminalitet?

Henrik jobber til daglig ved Krise- og Gisselforhandlertjenesten (KGF) ved Beredskapssenteret. Han er både utdannet politi og psykolog. I dag er han på FN-tjeneste i Colombia. Evnen til å se andre innenfra, og seg selv utenfra er noe Henrik vektlegger sterkt i sitt virke som politi, psykolog og menneske.
Du må ha et ekstremt fokus på arbeidsoppgavene dine. En kriminaltekniker må være så etterrettelig at enhver kan ettergå den jobben du har gjort. Sporsikring fordrer derfor stor årvåkenhet og kunnskap.
Bli med i årets julekonkurranse! Premien er en eksklusiv gavepakke fra Piketten som leveres vinneren før selveste julaften. Har du det som skal til for å løse julemysteriet?

POLITIMESTER

07.11.2021
Den ene krisen avløser den andre. Som politimester må man evne å omstille seg raskt. Ida Melbo Øystese bekler i dag rollen som øverste leder i Øst politidistrikt. Det er et ansvar hun tar på største alvor.

ETTERFORSKER

09.10.2021
Hvordan er hverdagen til en politietterforsker, og hvilke arbeidsoppgaver står man overfor? Å etterforske straffesaker er noe av det viktigste politiet gjør.
Sira Bojang tjenestegjorde syv måneder i Mali. Her instruerte hun lokalt politi i blant annet kriminalteknikk og åstedskoordinering.

KRIMINALVAKTEN

14.09.2021
I Oslo politidistrikt har Kriminalvakten egne utrykningsledere. Deres oppgave er å lede etterforskningen i initialfasen og skape struktur i kaos.

ALI AL HATEM

04.09.2021
Som 7 åring drømte han om å bli politi. Som 17 åring opplevde han terroraksjonen på Utøya. Som 27 åring trygger han gatene som politi.
"Vi må være endringsvillige. Det at vi endrer oss i dag, gjør at vi er relevante i morgen!" - Runar Skarnes