TURNUS

26/01/2020

"Mange netter har blitt tilbrakt på jobb. Det er godt å treffe puta etter endt nattevakt. I politiet kan man jobbe ved alle døgnets tider."

Nattevakta begynner med pakking av bil, for deretter trakting av kaffe. Det blir en lang natt, spesielt hvis den er rolig. I politiet jobber man til alle døgnets tider. Det som er avgjørende for om du jobber turnusarbeid er hvilken stilling du har. Som etterforsker kan du i hovedsak jobbe på dagtid, men også kveldstid. Som patrulje jobber man turnus, altså til alle døgnets tider.

En arbeidsuke for en ordenspatrulje kan derfor bestå av både vakter på dagtid, kveldstid og nattestid. Evnen til å omstille seg etter alle døgnets tider er ikke alltid like enkelt, men i likhet med andre ting så venner man seg til det. Jeg har ofte kommet rushtrafikken imøte på morgenen, vel vitende om at jeg skal legge meg, mens de skal på jobb. Det er godt å treffe puta da.

Mange lurer på om det går fint å kombinere familieliv med slikt turnusarbeid. Det gjør det så absolutt, men det er mange som foretrekker forutsigbarheten som dagtiden bringer med seg. Det er derfor helt individuelt hvordan man ser på fordelene og ulempene ved å jobbe turnus. Man kan selvsagt søke seg til den stillingen man ønsker i forhold til blant annet foretrukket arbeidstid, hvis turnusen er utfordrende.

Helgejobbing er også gjennomgående, spesielt for ordenspatruljen. Du jobber imidlertid ikke hver helg, og fordelen er at du får enkelte fridager i løpet av ukedagene.