MENTALITET

16/07/2019

"Jeg kan akseptere at folk feiler, alle er ikke like gode i alt. Det jeg ikke kan akseptere, er å ikke forsøke!" - Michael Jordan 

Du vil i disse dager få svar på hvorvidt du blir tilbudt studieplass ved Politihøgskolen eller ikke. Det vil enten bli en gledens aften, eller et mindre tilbakefall. Det er imidlertid viktig å se ting i perspektiv, idet alt er relativt. Det er viktig å ikke sammenligne seg selv med hva noen andre er i dag, men heller med hvem du var i går. Dette er lettere sagt enn gjort, men viktigere enn noe annet. Fremgang kommer aldri uten motgang, og til tross for at man denne gangen kanskje kom til kort, så er ikke det nødvendigvis et fremtidig faktum.

Det med "riktig" mentalitet innebærer at man gjennom selvinnsikt og refleksjon finner både mangler og goder ved en selv. Du røk kanskje på intervjuet med opptaksnemnda, eller nådde ikke opp i konkurransen om flest studiepoeng, men du prøvde. Det er noen ganger slik at det som ikke skjer deg, faktisk er det beste. Se for deg at du røk på intervjuet, de fysiske testene eller manglet noen konkurransepoeng, men som du med tiden vil måtte forbedre for å komme inn. Du vil da ikke bare ha utviklet deg, men også hevet din egen standard. Du er bedre enn den du var i går!

Til de av dere som blir tilbudt studieplass, så er det ingen tilfeldighet. Du trenger på ingen måte å ha jobbet spesifikt mot å bli politi, men du har så absolutt jobbet mot noe og med deg selv. Det sier noe om din mentalitet, og det er uten tvil din største styrke så vel som svakhet.

"Streb etter fremgang, ikke perfeksjon!"