STANDHAFTIGHET

21/05/2021

STANDHAFTIGHET

Pandemien har kostet oss mye, spesielt dere som er politistudenter. Det er lov å si at man er dritt lei, men det er også viktig at man anerkjenner det faktum at også sidemann har stått i akkurat det samme. Folk vil debattere dette inn i evigheten, men jeg håper og tror at dere fortsetter å holde hodet oppe. Det er snart sommerferie, og gradvis gjenåpning vil starte igjen den 26. mai. Disse to årene vil alltid stå som en utfordrende periode i livene våre, sørg imidlertid for at det ikke blir vedvarende.

//Stå i prosessen og håndter den, noe dere har gjort lenge nå! Heier på dere alle sammen.

PANDEMIEN ER ET FAKTUM

12. mars 2020 erklærte WHO utbruddet av korona som en pandemi, hvorav smittetiltak ble satt på dagsorden. Flere har siden da mistet noen av sine kjære og/eller fått kjenne på kroppen hvordan viruset er. 

For mange opplevdes dette som natt og dag, idet vi brått ble nødt til å holde avstand til hverandre, stenge forretninger, avlyse arrangementer og tilpasse utdanninger m.m. Det har vært en påkjenning for oss alle, men jeg er inderlig klar over at jeg på langt nær har hatt noen særlige utfordringer knyttet til dette. 

Sett i lys av hva andre har måttet tåle, har utsatt utdanning innen etterforsking, hjemmekontor og smitterunder på jobb vært bagateller. Det har på ingen måte vært ønskelig, men håndterlig. Jeg må tross dette innrømme at jeg er glad for at jeg er ferdig utdannet, idet utfordringer knyttet til utdanningsløpet ved PHS har krevd sitt, både av studenter såvel som lærere og skolen for øvrig. 

Jeg vet at det har slitt på både motivasjon, konsentrasjon og for enkelte faktisk vilje til å gjennomføre studiet. Dere har stått i mye som politistudenter, spesielt dere i B1 og B3. Glem imidlertid ikke at sidemannen din også har det, i likhet med øvrig fag- og utdanningspersonell. 

UTFORDRINGER I UTDANNINGSLØPET

Jeg har kontaktet flere av dere for å høre hvordan det egentlig står til, hvorav det fremstår som at praksisåret har mer eller mindre gått som før. Når det er sagt, så har det selvfølgelig vært tiltak og endringer der også, deriblant smittetiltak som munnbind under patrulje, nedspriting av tjenestebil etter endt vaktsett, samt hjemmekontor under eksempelvis hospitering på etterforskningsseksjonen. Det har også vært færre oppdrag i bybildet, nettopp fordi alt har vært stengt. 

Misforstå meg rett, dette er på ingen måte optimalt, men heldigvis ikke det verste. For dere i B1 og B3 har det imidlertid vært direkte utfordringer. Hjemmeundervisning blir aldri det samme som ved fysisk tilstedeværelse, så Zoom er vi alle lei av. Det er heller ikke særlig givende å ikke få gå i uniform, noe man selvfølgelig gleder seg til i B1. Eksamener og bachelor skriving for dere i B3 har også bydd på vesentlige utfordringer.