SØKNAD

02/01/2019

"Det er viktig å jobbe målrettet, men også ha forståelse for at ting tar tid. Stå i prosessen og du vil nå ditt mål!"

Vi har gått inn i et nytt år med nye muligheter. Det er mange av oss som har satt seg nyttårsforsetter og mål for inneværende år. Jeg håper du har fått ladet batteriene, og er klar for nye utfordringer. Det er ingen hemmelighet at søknadsfristen til å søke opptak til Politihøgskolen nærmer seg med stormskritt. Tiden går ufattelig fort og det er derfor viktig at du er bevisst på hva du vil.

Det er imidlertid ikke sikkert at du er gammel nok til å søke enda, idet du fortsatt går på videregående eller ungdomsskolen. Jeg utfordrer deg da til å tenke igjennom hvorfor du vil bli politi, samt hvilke egenskaper du besitter som har betydning for yrket. Sett deg også delmål for skoleåret for eksempel. Det kreves et høyt snitt for å komme inn på Politihøgskolen i dag, så skole er viktig. Et delmål kan være at du skal strukturere skolehverdagen din bedre, noe som igjen resulterer i bedre oversikt, tid og resultater.

Er du gammel nok og har et genuint ønske om å søke, så gjør det! Det er kanskje ting som stresser deg med opptaket som blant annet det individuelle intervjuet eller de fysiske testene, men dette har du fortsatt tid til å forberede deg til. Det er ikke før i mai i år at de fysiske testene skal gjennomføres i likhet med intervjuene, så ikke la deg stoppe av følelsen av dårlig form eller usikkerhet rundt intervjuprosessen. Det er imidlertid opp til deg om du vil satse i år eller ikke, men vet du at du oppfyller de formelle kravene for opptaket så ville jeg søkt.

I 2018 ble det nemlig en endring på hvor mange søkere som ble tatt opp ved utdanningen til Politihøgskolen, noe som resulterte i at færre ble kalt inn til opptaksprøver. I 2019 kan du derfor oppfylle de formelle kravene, men likevel få avslag på søknaden grunnet få konkurransepoeng. Det er i motsetning til foregående år allerede en konkurranse om hvem som har flest konkurransepoeng innen søknadsfristen 1. mars 2019. Det er derfor bare å søke for å se om du i det hele tatt når opp i konkurransen, for deretter å kunne dra på opptakstestene. Det er således ingenting å tape, tvert imot.