RUSS

31.07.2019

"Russetiden er i utgangspunktet en flott tid hvor fullført utdanning skal feires, men hvor grenser ofte overskrides og testes!"  

Russetiden er i hovedsak en feiring for endt skolegang ved videregående, og et vendepunkt i ungdommenes liv, idet man går fra å være ungdom til voksen. Det er lov å feste, drikke, ikke drikke, ikke feste og ta vare på hverandre. Det er imidlertid enkelte grenser man ikke skal overskride til tross for at grensene kan virke uklare grunnet alkohol- eller narkotikapåvirkning. Gruppepress er også en faktor som går igjen ved russetreff og "rulling." Tør å si NEI i likhet med å akseptere det!

Jeg har selv måttet etterforske voldtekter som har funnet sted på russetreff, ikke fordi noen er direkte slemme, men fordi grensene blir uklare og alkoholen tar overhånd. Det tristeste med russetiden er de ungdommene som får fremtiden sin ødelagt enten om de er fornærmet eller siktet i en straffesak. Voldsepisoder, skadeverk, voldtekter og trafikkulykker er dessverre noe vi i politiet hvert år må etterforske i russetiden. Ta vare på deg selv og dine, følg politiet på Snapchat under landstreffene og kos deg. #Soundofthepolice   

"Du skal få lov til å kose deg, feire at du har gjennomført 13 års skolegang, men du får ikke lov til å ikke være en KJERNEKAR!"