JUBILEUM

20.06.2020

"Du kan vende deg bakover mot tryggheten eller fremover mot veksten. Vekst må velges igjen og igjen, frykten må overvinnes igjen og igjen."

- Abraham Maslow

I dag er det akkurat ett år siden piketten.no ble opprettet og lansert som en profesjonell yrkesblogg om politiet. Flere tusen lesere har vært innom nettsiden, og mange har fått en større motivasjon og forståelse for politiyrket. Jeg har også etter beste evne forsøkt å svare samtlige som har tatt kontakt med meg i forhold til spørsmål om opptaket, utdanningen og yrket.

Bloggen har med andre ord blitt anerkjent av dere lesere som en inspirasjonskilde og som en veileder mot politidrømmen! Dette hadde imidlertid ikke vært mulig uten støtte fra Politihøgskolen eller politietaten for øvrig. En stor takk må også rettes til de som har vært villige til å dele av seg selv gjennom gjesteinnlegg og bildetakning. 

Tidligere i år skrev daværende politidirektør Håkon Skulstad en hilsen i kullboka til avgangselevene ved Politihøgskolen, hvor han trakk fram bloggen. Dette viser at nettstedet har nådd øverste hold, og derav anerkjennes som et fora for inspirasjon og utvikling.

Politiyrket startet for meg som en drøm, bloggen startet som en idé. Det begge tingene har til felles er at gjennomføringskraft er gjennomgående. Det vil komme utfordringer, du vil møte motstand og enkelte vil ikke dele visjonen og/eller drømmen din. For meg var det å begynne å blogge en av mine større utfordringer. Hvem er jeg som skal ta på meg politiets ansikt utad, når vi har over ti tusen politifolk i landet? Svaret fant jeg i yrket som jeg så stolt representerer, vi utgjør alle politiets ansikt utad! 

Du behøver ikke å ha på deg uniform for å bygge tillit, men tilliten må vinnes hver dag. Det ansvaret har vi alle som jobber i etaten. Lærdommen jeg har tatt med meg fra dette er at du må tørre å handle. Du må tørre noen ganger å gå først. Bloggen kunne endt opp som bare en idé, men heldigvis ble den realisert og en suksess! 

Takk til Politihøgskolen, kollegaer og familie som har gitt pågangsmot og anerkjennelse for arbeidet som har blitt lagt ned i bloggen. Størst av alt er imidlertid den gode responsen fra dere lesere. Sammen er vi på jobb for en bedre framtid!