ELIZABETH

20.06.2020

Politistudent Elizabeth deler erfaringer fra 1. året på PHS. Her får du hennes år oppsummert:


  • Etter en liten tid ved PHS skjønte jeg hvorfor vennene mine sa: Vi trenger det!
  • Etter enda litt lenger tid ved PHS skjønte jeg at jeg passer jo ypperlig til å bli politi.
  • Etter å ha levert alle eksamener ved PHS skjønte jeg at struktur er bra, skippertak er ikke fullt så bra.
  • Etter å ha gjennomført 1. året ved PHS har jeg skjønt at det lønner seg å være seg selv, uansett hva.
  • Etter å ha sett tilbake på dette året og tenkt på alt som har skjedd de siste ukene, er jeg glad for at jeg valgte denne retningen.

Hvorfor vil jeg bli politi? Det er jo så mange andre muligheter der ute.

Det er kanskje en klisje, men jeg vil jobbe med mennesker. Forstå dem, lytte og hjelpe. Helt siden jeg var liten har jeg vært overbevist om at jeg vil gjøre det bra som snut, som vennegjengen min sier. Og for å være ærlig, så trenger jeg ikke en politiutdanning for gjøre det jeg drømmer om, men jeg liker slike utfordringer, spenningen og den slags type action som kan følge med. Denne utdanningen og yrkesretningen kan få meg dit jeg vil, om jeg fortsetter å være meg selv, jobber hardt og leser pensum så klart.

Da jeg fortalte vennene mine at jeg hadde kommet inn på PHS, sa de: Vi trenger det. Vi trenger flere som deg. Det gjorde at jeg ble litt mindre stressa for hvordan det skulle bli å sitte på skolebenken igjen. Det gjorde at jeg fikk et større perspektiv og drivkraft mot drømmene mine.

Ett år har gått, 1. året ved PHS er gjennomført. Det har vært et tøft, lærerikt og et veldig givende år.

Etter dette året har jeg blitt mer overbevist om at jeg har valgt noe som passer meg ypperlig. Jeg har lært mer og mye bredere enn jeg trodde man gjorde ved PHS. Virkelig et fremtidspoliti!

De første ukene på skolen følte jeg meg alene og ufattelig annerledes. Jeg passer jo ikke inn som politi! Det tenkte jeg konstant.

Jeg er vokst opp med så ufattelig ulike venner at det har gjort at jeg har fått kunnskap, forståelse og innsyn fra en skala fra A til Å. Jeg pleier ikke å være annerledes eller skille meg ut i så stor grad når jeg er med dem. Jeg har venner med ulik bakgrunn, hudfarge, religion, legning, stil og kropp. Det har vært min normal.

Jeg brenner for mennesker, liker å kjenne på mestringsfølelse, ha kunnskap og forståelse, lære, lytte og se, se utfordringer og problemer og være der det trengs. Derfor vil jeg bli politi, og dette kan Politihøgskolen være med på å gi meg.

Jeg er glad for at jeg følte meg annerledes og litt utilpass i starten av skoleåret. Fordi jeg vet at PHS og politiet har behov for mer mangfold for å speile samfunnet, på alle ulike måter. Og det kan du, dere og vi være med på å skape og videreutvikle.

Så til dere som er kommende studenter, søkere, vurderer å søke eller drømmer om å bli politi når du blir eldre: Du har mest sannsynlig valgt riktig, fortsett å søk, fortsett å drøm! Fordi dette studiet anbefaler jeg på det sterkeste. Det er mange veier til rom, dette er starten på min, og snart finner du kanskje starten på din.

Hvorfor vil du bli politi? 

Tusen takk for gjesteinnlegget Elizabeth!