INTRODUKSJON

01/10/2018

Velkommen!

Jeg vet du er nysgjerrig! Det som er spesielt er at alle har et eller annet forhold til politiet. Noen du snakker med har kanskje dårlige opplevelser, mens andre har gode. Du har helt sikkert gjort deg opp en mening selv også. Det er imidlertid ingen tvil om at politiyrket er spennende. Hverdagen kan gå fra en vanlig trafikkontroll til redningsoppdrag på liv og død. Spekteret er uendelig stort og de som blir valgt til å utføre jobben er nøye selektert.

Beklager, men jeg glemte nesten å introdusere meg selv. Mitt navn er Bent-Håkon. Jeg har jobbet i politiet i over 6 år og har derfor litt fartstid i yrket, så vel som utdanningen friskt i minne. Bloggen er ment som en veileder for deg som ønsker tips og råd til både opptaket til Politihøgskolen, utdanningen og for deg som rett og slett bare er nysgjerrig. Du vil også få et innblikk i hverdagen til politiet, idet jeg selv jobber som dette.

I 2020 ble podcast med samme navn opprettet, hvorav hele 40 000 har lyttet til episodene.

Politihøgskolen har imidlertid mange flotte plattformer hvor det står mye bra informasjon om opptaket, studiet osv. De har blant annet kommet med en informativ podcast som heter "Politikvarteret." Jeg anbefaler deg på det sterkeste til å lese deg opp på politihøgskolen sine hjemmesider, høre på podcasten deres og benytte deg av deres YouTube-kanal. Denne bloggen er ingen erstatter for dette, men er ment som en faglig og informativ veileder for å få politidrømmen oppfylt.

"Følg drømmen din!"