INNSATSLEDER

25/05/2021

"Det gjeveste er å bidra til å redde liv, spesielt ved redningstjeneste. Det er nok det jeg tar med meg, men det er også en påkjenning når liv ikke står til å redde." - Arne Guddal

Foto: Arne Guddal

//Piketten har intervjuet innsatsleder Arne Guddal. Han har over 30 års tjenestetid i politiet, hvorav han har tjenestegjort som både skarpskytter i UEH, vært på FN-tjeneste i Afghanistan og Balkan, samt fungert som innsatsleder i en årrekke. 

I denne episoden berører vi temaene innsatsledelse, stressmestring, kommunikasjon og konflikthåndtering, samt betydningen av å se hverandre. For Arne var det å bli politi ikke en drøm, men en tanke han ble gjort oppmerksom på av sin tidligere trener i kickboksing, men som nå er en god kollega. Betydningen av å bli sett er uvurderlig, noe han selv har videreført i samtale med andre. 

Arne elsker det situasjonelle, hvorav fag og selvkompetanse står høyt. Det er ikke mange dårlige dager du har råd til å ha på jobb, idet konsekvensene av å ikke prestere kan være skjebnesvanger. Det handler derfor om mental trening, hvorav man jobber med seg selv mentalt 24/7.

ØNSKER DU Å BLI INNSATSLEDER?

Det er et stort ansvar å være øverste leder på taktisk nivå, men det er et ansvar jeg nærer av. Rollen som innsatsleder er krevende, men desto mer givende. Det gjeveste er å bidra til å redde liv, spesielt ved redningstjeneste. Det er nok det jeg tar med meg, men det er også en påkjenning når liv ikke står til å redde.

Takk for et givende intervju! Hør hele podcast-episoden med Arne Guddal her