HVORFOR BLI POLITI?

04/10/2018

Vi har alle drømmer, men min drøm var å bli politi. Jeg kan ikke erindre å ha hatt noen annen drøm i forbindelse med yrkesvalg. Det er bare noe med det å kunne utgjøre en forskjell. Det å kunne være en som bidrar til et tryggere samfunn og ikke minst kunne utgjøre en hel verden for et enkeltmenneske. Politijobben kan til tider være dørgende kjedelig, tro meg! 

Jeg har flere ganger tenkt, er dette alt? Hverdagen som politi avhenger selvfølgelig av hvilken stilling du har og hvor i landet du jobber som politi, men det er uten tvil en variert arbeidshverdag som få yrker kan skilte med på samme måte. Det kan gå fra null til hundre og du må henge med. Samfunnet forventer det av deg. Du er selektert og valgt til å beskytte oss. Du er den som skal komme til unnsetning når ingen andre kan. Du kan være forskjellen mellom liv og død!

Jeg jobber i dag på et lensmannskontor og innenfor det vi kaller seksjon for forebyggende og patrulje. Min jobb er det folk flest forbinder med politiet. Det å se en uniformert patruljebil av typen BMW eller Volkswagen skli gjennom gatene. Blålysene i speilene som betyr at du må vike, gi plass. Det er et spennende yrke og jeg er stolt av å være politi!

Det er mange veier man kan gå etter at man et ferdig utdannet politi. Du kan jobbe ved blant annet patruljeseksjonen, Beredskapstroppen, livvakttjenesten, rytterkorpset, hundepatruljen, operasjonssentralen, Kripos eller som etterforsker. Det er et hav av muligheter og det er kun du som setter begrensningene for hva du kan og ikke kan. Jeg har aldri angret på valget mitt, selv om jeg til tider kunne ønske at jeg tjente litt mer penger. Det er imidlertid ingen større belønning enn å utgjøre en forskjell for andre.

"Vi trenger deg som kan tenke, når andres tanker har låst seg!"