GOD JUL

24/12/2018

Desember er en måned hvor mange av oss feirer jul. Det er ikke bare en religiøs høytid, men en høytid hvor vi skal feire at vi har hverandre. For meg handler julen om varme, hygge, gaver, julefilmer og god mat. Det viktigste er imidlertid å se hverandre i denne tiden. Livet er hektisk, året som har gått har vært hektisk, og det er derfor godt å kunne nyte julen med både nære og kjære. Det er til tross for dette flere som ikke forbinder julen med noe godt. Mange av oss har ingen å feire julen med, og flere har heller ikke økonomien til å møte dagens kjøpepress og forventninger til både julefeiring og gaver.

Som politi har jeg erfart at de fleste av oss ser på julen som en fin tid. Det er hyggelig å komme på skolebesøk hvor det er pyntet til jul og tent adventslys. Det er flott å se at barn og unge har noe å se fram til i mørketiden som desembermåneden bringer med seg. I julen skal vi feire hverandre, men også at det går mot lysere tider.

Som politi har jeg også erfart det motsatte. Julen er også for mange, barn som voksne en tid hvor følelsen av ensomhet og utilstrekkelighet er størst. Det er en tid hvor vi lett sammenligner julefeiringen våres med andres. En snap av et fullsatt bord med venner og familie foran juletreet, kan for mange være tyngende idet de selv sitter alene. Foreldre som drikker alkohol og blir overstadig beruset er for mange barn og unge direkte skadelig.

Jeg håper at dere som leser denne bloggen tenker på dette da vi nå går inn i julen. Jeg vil også takke dere lesere for den gode responsen bloggen har fått. Det er for dere jeg skriver, og jeg ønsker dere alle en riktig god jul og et godt nytt år! Nye blogginnlegg vil selvfølgelig komme i januar igjen, så fortsett å følge med på bloggen.

"Julen handler ikke så mye om å åpne pakker, men å åpne våre hjerter!"