FINN ABRAHAMSEN

04.06.2021

Vi må aldri glemme at noen har gått og forsøkt å gå løypa for oss! Det vi anser som selvfølgeligheter i dag, var ikke nødvendigvis det i går. - Piketten

Finn Abrahamsen er kanskje mest kjent for sine år som leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, hvorav han tjenestegjorde fra 1994 til 2007. Han var spesielt en tydelig lederskikkelse i politiet etter drapet på Benjamin i 2001. 

Etter at han pensjonerte seg skrev han boken Politi - På liv og død som jeg faktisk fikk tildelt av min bror da jeg søkte opptak til Politihøgskolen. Det var derfor spesielt for meg etter nesten 10 år å sitte med Finn selv og få boken signert.

Finn har lang erfaring fra politiet, hvorav utenlandstjeneste har gitt ham kraftige inntrykk og et perspektiv for livet. Han deler åpent om erfaringene fra den gangen, og ikke minst hvor viktig det har vært å løfte etterforskningsfaget. Et langt politiliv har satt sine spor, men Finn forteller at hans kone har vært hans største støtte.

I dag er han 72 år, men gammel er ikke beskrivende. Finn jobber nemlig som privatetterforsker og trives godt med det. Det var utrolig givende å intervjue ham, så denne episoden er vel så interessant for unge som eldre.

Takk for et interessant intervju. Hør hele episoden her.