DITT ÅR

06/01/2020

Inneværende år vil by på mange muligheter for deg. Det som avgjør om året blir begivenhetsrikt er om du evner å gripe dem. Det er ikke sjeldent vi mennesker overser disse mulighetene, idet vi ofte setter begrensninger for oss selv. Det er lett å etablere en indre dialog som er negativ. Nederlag møter vi alle, seire kommer sjeldnere, men er det én ting vi får ut av det, så er det perspektiv.

Går du med en drøm eller et ønske om å bli politi, så jobb mot det. Det har ikke vært enkelt for noen av oss som har kommet inn på Politihøgskolen. Det har krevd disiplin på skolen og privat. Det har krevd fysisk trening, og modenhet. Flere har skrevet til meg at de sliter med å svømme, har for lavt snitt eller er redde for å ikke få jobb etter endt utdanning. Dette er begrensninger vi setter oss, det er her tvilen setter inn. Problemstillingene deres er absolutt reelle og krevende, men overhodet ikke umulige. 

Poenget mitt er på ingen måte å forenkle utfordringene i seg selv, idet vi alle har individuelle utfordringer og laster. Det handler bare om å sette den ene foten foran den andre. For å bli god eller bedre på noe, så må man øve. Det er imidlertid den indre dialogen som har fokus på det negative, som ofte får vår oppmerksomhet. Prøv heller å se muligheter i utfordringene du har, kontra å bare se utfordringene. 

Et tips er å sparre med andre personer, altså å få snakket om de utfordringene man selv mener at man har. Ofte er ikke utfordringene så store når de først deles med andre, og du er ytterst sjelden alene med dem. 

2020 blir det du gjør det til, hvorvidt du tar utfordringene eller ikke. Noe som ofte er misforstått er begrepet; "seier." Seier er ingen endt etappe, det er et livslangt løp. Du tar de skrittene du kan, du tar de seierne du får, og du reiser deg fra de nederlagene som måtte komme.

Godt nytt år!