DIN VEI

01/04/2019

Det er for mange en stor drøm å bli politi, mens for andre én av mange alternativer ved søknad om studieretning. Det er ikke noe som er mer riktig enn det andre, bortsett fra svaret på hvorfor du vil bli det?!

Det er mange veier til Politihøgskolen, og det er ingen fasit for hvordan du kommer inn. Vi er alle forskjellige med ulike bakgrunner, ønsker og evner. Det er imidlertid flere formelle krav som må oppfylles. Det er derimot ikke slik at du må ha gjennomført førstegangstjeneste eller befalsutdanning i forsvaret, gått idrettslinja på videregående eller være i tyveårene for å bli tatt opp ved utdanningen. 

Jeg vet om flere politistudenter og polititjenestepersoner som ikke har tjenestegjort i forsvaret, men som har tatt et friår, gått på folkehøgskole, tatt annen utdanning eller vært godt over tredve før de søkte opptak. Hvis du er den som tror at livserfaring ikke teller, så tar du grundig feil. Det er derfor viktig at du går din egen vei, og at du finner ut hva du selv vil jobbe og trives med. Er det noe politiet har, så er det muligheter!    

"Det er viktig at vi er forskjellige, og at noen vil bli krimteknikere, etterforskere, operative eller ledere. I politiet trenger vi alle roller og funksjoner!"