DE VI IKKE KUNNE VÆRT FORUTEN

08.03.2021

Foto: Vardan Sevan/Pixabay

Dagen i dag er en spesiell dag. Det er en dag som markerer likestilling, og som retter søkelyset mot kvinners rettigheter og kampsaker verden over. Det er en dag vært å omfavne.

Det kan være lett å overse betydningen av en slik dag som dette, idet Norge som land ligger fremst innen likestilling, mangfold og utvikling i verden. Det er imidlertid store utfordringer vi fortsatt står ovenfor, men fremgangen har på ingen måte uteblitt. Det er dyktige og modige kvinner som tør å stå opp for seg selv, si ifra, verne om andre og som presterer på så mange forskjellige arenaer, som skaper fremskrittene. 

Det er kvinnenes dag i dag. Det er min mors dag, min søsters dag, min samboers dag, min kollegas dag i dag. Gratulerer!

I politiet finnes det så utrolig mange dyktige, modige og handlekraftige kvinner. Jeg har selv erfart å være nervøs på ordensoppdrag, men funnet styrke og ro i en kvinnelig og behersket makker. En vennlig stemme, men som fort kan blir autoritær og skarp hvis nødvendig. Jeg har mange kvinnelige kollegaer som tar enormt med ansvar hver dag. De trøster, beslutter, handler og verner om de som ikke bærer frem sin egen stemme.

Det gleder meg derfor å se at kvinneandelen for søkere til Politihøgskolen i år er hele 56,8 prosent. Det er rekordhøyt! Norsk politi trenger kvinner såvel som menn, men dagen i dag er en merkedag for endring og utvikling. Tallene tilsier at vi har mange kompetente og motiverte kollegaer i vente, noe som er det aller viktigste.

Dere er de vi ikke kunne vært foruten, gratulerer med dagen!